top of page
Screen Shot 2019-02-05 at 15.09.32.png
© All rights for content on this website are reserved to Urban Synapse SRL

Plan Urbanistic General oraș Anina, județul Caraș-Severin

Planul Urbanistic General Anina are ca obiectiv principal conservarea și promovarea bogatului patrimoniu natural și construit care există pe teritoriul orașului.

Conversia funcțională a anumitor obiective arhitecturale și revitalizarea de ansamblu a orașului prin promovarea funcțiunilor de recreere și turistice reprezintă punctul de plecare pentru dezvoltarea propusă prin PUG.

 

Patrimoniul industrial abandonat din oraș poate reprezenta motorul dezvoltărilor viitoare care poate include atât activități culturale, cât și turistice. Publicația rezultată în urma workshopului interdisciplinar Mina de Idei Anina din anul 2014, ilustrează câteva dintre aceste posibile dezvoltări.

Poziția geografică a Aninei a generat un peisaj spectaculos, datorită cadrului natural înconjurător peste care se suprapune țesutul urban istoric al orașului.

Potențialul de dezvoltare a funcțiunilor turistice, de cultură și recreere în această zonă este unul foarte mare, de aceea PUG-ul identifică acțiunile principale care sunt necesare pentru valorificarea acestui potențial. Prin conservarea și promovarea patrimoniului industrial și natural, este posibil ca acest oraș să își schimbe caracterul funcțional, de la un oraș post industrial neatractiv, la un pol cultural, de recreere și turism.

Numeroasele monumente clasate și cele două Parcuri Naționale ce se suprapun pe teritoriul Aninei au un rol principal în conversia orașului și promovarea unei dezvoltări sustenabile și atractive.

Numele proiectului / Plan Urbanistic General - orașul Anina

locația proiectului / orașul Anina, județul Caraș Severin

tipul proiectului / Plan Urbanistic General

suprafața / 14634 ha

anul realizării / 2013

client / Administrația orașului Anina

birou proiectare / Urban Synapse, Capitel Proiect

bottom of page